SEE SAN Doitung 2016; The Tunnel

Doi_02x

Design team: Pitupong Chaowakul with Kasidis Puaktes and Theerayut Somtua

Client: Mae Fah Luang Foundation

Completion: December 2016

Builder: Mae Fah Luang’s agricultural team with Doi Tung villager workforces and Supermachine studio

In December 2016, our team were invited by Doitung as one of 2 artists to work on an installation as a part of MAE FAH LUANG foundation’s annual year end event called, SEE SAN DOITUNG. It is a small project but we felt honored and grateful to take part because the site was situated right in the heart of King’s Rama9’s mother’s project. Doitung is a famous success example of a reforest project in Chiangrai, North of Thailand.

We proposed to build a 40 meter bamboo tunnel to mark the entrance of the event where the street leading in and out of this hill top is closed and turned to an open market during the 2 week event. We also proposed to clad the tunnel with quilts made stitched from left over handcraft fabric made by hill tribes and people living around Doi Tung villages.

The project is tiny but special for us in a way it was built because our team, Pitupong and Kasidis were embedded at the site. We stayed on the hill for a week watching the building team build it up experimenting on what possible and what not/what technique they were comfortable building and what not. “Sometimes we climbed the structure and hang stuff by ourselves.” The air is clean.. to shut ourselves down from a city life. A week of lung cleansing working experience….. PERFECT!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s