J-Garage

Project: J-Garage

Project size: 300 SQ.M. (Aprox.)

Project type: Architecture and Interior

Location: Bangkok

Client: un-disclosable

Front facade of the garage
Side elevation 1
Side elevation 2

It was the same time when our director about the turn his small house in Bangkok into a garage, we were approached by a client, who has crazy lifestyle, to design pretty much of the same program but in a much crazier degree.

The 300 SQ.M. living garage is a house for our client’s hobbies. It should accommodate spaces for a collection of his motorbikes and exotic cars as well as a small private recording studio and some corners to party with his friends. And all should be done in relatively low budget.

Our design of the garage is combination of simple geometries criss-crossing on each other and covered by a single simplistic tilt roof. The overlapping masses create different kind of open and semi open space in the project, ie; a pool, a party balcony or cliff climbing space. The 2 main high-light spaces are his motorbilke and car garage where we propose a large glass doors and aDark Knight style, fully illuminated ceiling. On second floor are space for a record room and a naturally ventilated party balcony.

K STU Proposal

K-05Looking back at our proposal to build a super compact studio and office in 2016. All pre-fab concrete panel designs have been studied to achieve time and quality requirement of the project. Unfortunately, this is again stayed in computer.

“Office-R”, Our stuff that they don’t build

rising_02

rising_01

“It is typical in architect office to have work on something and not able to complete it for different kind of reasons. Time have been spent… Ideas have been tested (to a certain degree)… We will now share of some of the past proposals that have never been realized on our blog”

Office-R is a pretty typical small size office taking space in a typical row building existing through out Thailand. They rent out the upper floors that they don’t use for other firm while the one on the ground planed to be rent to the bicycle shop. Every inch of the surface is money, the western facade is their existing commercial billboard. Our task is to come up with the new look that merges all that have said with in the limited budget. We proposed the new aluminum facade in a composition of crises-crossing turn. Some vacant spaces between the brick are the windows bringing light into their working spaces.

Design team: Pitupong Chaowakul with Theerayut Somtua

 

RU-YERB, Green strategy for Thailand’s urban trees for ASA Change 2013

Side

Design Team: Pitupong Chaowakul with Korakot Meesathien and Sujinda Khawkam

Ru-Yerb (inverse in Thai of Love-You) is a conceptual project of ASA Change 2013 aiming to address the contemporary urban problem in Thailand, in our case the electrical lines and pedestrian trees. With our long frustration on the city’s easy attitude on cutting down trees that are taller than electrical lines, we come up with an idea that allow the lines to go through the trees more safely. Ru-Yerb is a double skin insulator in which the inner skin shield group of wires from touching tree leaves while the porous outer skin attached to tree branches allows small animals access for inhabiting. By creating network of safe passages for wires to go through city trees, big city in Thailand will be able to see big trees growing along side with skyscrapers.

f6 f6b

f7 f7b

transparent