KTM Flagship Bangkok

KTM Flagship Bangkok

Location: A Square, Sukhumvit 24, Bangkok

Design team: Pitupong Chaowakul with Korakot Meesathien

 

Design story

Although we are more of a bicycle people, we have been designing quite a few motorcycle related projects for the past few years. KTM is the most recent one. The Austrian motobike has a pretty strong appearance which is pretty easy to remember. We designed a Bangkok flagship store for the client based on orange and black. The design of KTM store around the world is very much controlled by their HQ’s manual. It’s not different in our case. Therefore it is more like how much we can tweak what is given to straighten the brand awareness and at the same time present how bold how mean the machines are in static space.

SEE SAN Doitung 2016; The Tunnel

Doi_02x

Design team: Pitupong Chaowakul with Kasidis Puaktes and Theerayut Somtua

Client: Mae Fah Luang Foundation

Completion: December 2016

Builder: Mae Fah Luang’s agricultural team with Doi Tung villager workforces and Supermachine studio

In December 2016, our team were invited by Doitung as one of 2 artists to work on an installation as a part of MAE FAH LUANG foundation’s annual year end event called, SEE SAN DOITUNG. It is a small project but we felt honored and grateful to take part because the site was situated right in the heart of King’s Rama9’s mother’s project. Doitung is a famous success example of a reforest project in Chiangrai, North of Thailand.

We proposed to build a 40 meter bamboo tunnel to mark the entrance of the event where the street leading in and out of this hill top is closed and turned to an open market during the 2 week event. We also proposed to clad the tunnel with quilts made stitched from left over handcraft fabric made by hill tribes and people living around Doi Tung villages.

The project is tiny but special for us in a way it was built because our team, Pitupong and Kasidis were embedded at the site. We stayed on the hill for a week watching the building team build it up experimenting on what possible and what not/what technique they were comfortable building and what not. “Sometimes we climbed the structure and hang stuff by ourselves.” The air is clean.. to shut ourselves down from a city life. A week of lung cleansing working experience….. PERFECT!!!!!

Hubba-to has been voted Archdaily’s Building Of The year 2017 (interior design)

aden_boty_2017_winners_2

sms_hubbato_blog15

http://www.archdaily.com/804859/winners-of-the-2017-building-of-the-year-awards

We are very happy and very proud for Hubba-to to be voted Archdaily’s Building Of The year 2017 for interior design category.Thanx again to every one in our team that made it happen, Hubba and Sansiri for letting us do this, also to the rest of the building teams involved (specially the tube benders!!!)

Hubba-to

sms_hubbato_blog02

PrintPrint

D:publicationHubbatocadHubbato Floor Plan Model (1)D:publicationHubbatocadHubbato Floor Plan Model (1)

Hubba-to Co working & Artisan space

Location: Habbito mall, Ornnuch, Bangkok

Size: 989 SQ.M.

Client: Hubba and Sansiri

Completion: Q2 2016

Design team: Yupadee Suvisith with Pitupong Chaowakul

Photograph: Wison Tungthunya

 

No network, No Hub…

With their ambition, Hubba, a co-working space operator, wants to create their new edition of their space differently than their first one. They collaborate with Sansiri, one of the biggest developers in Thailand, to curate their space in Habito, Sansiri’s brand new mall locating in the center of the residential territory they created. Hubba came up with the idea of enlarging the portion of “making” within the ecosystem of “working” to suit the new neighborhood. They call it “Artisan space”, which consists of several handmade facilities such as pottery and wood studio, open kitchen and photography dark room. Screening room for different lectures, workshops and seminars is also added. The intention is to expand their already wide networks, strengthen the concept of being a “hub” and reinforce their “co-working” philosophy.

The design of Hubbato space takes shape from the a funny idea of extending networking lines of Hubba’s original logo and multiply them to occupy/unify space on ground and second floor. We realized that the scheme could be made possible thinking that there are supposed to be quite a number of M&E lines to be installed in the project for functional reason already. Our main operation is to add more into the system and design the organization of these conduits. We color them turquoise to make them visually present (or even emphasize them) throughout the space. We, as designers, usually struggle with M&E elements in our project but, in case of this project, we decide to make it excessive to the degree that it has become an incorporated ornament in architectural space.